Úspešné vykročenie do jarnej časti !

24.02.2013 09:23

 

Zápas 13. kola 2. košickej hokejbalovej ligy:
Hbc Fany Sport Prešov - Hbc Avión Košice 5:3 (1:0, 1:0, 3:3)
góly: Matia, Kočík, Fabuľa M., Sivák, Figel


Tento zápas nám odštartoval jarnú časť a našťastie sme do nej vkročili správnou nohou. Víťazstvo sa však nerodilo ľahko, práve naopak. Narazili sme na veľmi silného súpera, ktorý hral tak dobre v defenzíve, ako aj v utoku.
Hra mala už od 1. tretiny rýchle tempo, hral sa celkom pekný hokejbal s nasadením a obe strany pozorne bránili. Prvý raz sme udreli pri početnej výhode, keď Matúš Matia po 2 neúspešných streleckých pokusoch v presilovke do tretice volil blafák a backhandom pretlačil loptičku medzi brankárové betóny. Náš brankár nás túto tretinu naopak podržal a neinkasoval.
Druhá tretina pre nás začala veľmi úspešne, keď obrana súpera zabudla na rýchleho Kuba Kočíka a ten v nájazde ekektívnym backhandovým blafákom prekonal brankára hostí. V tejto tretine sme hrali pozorne v obrane a súperovi sme toho veľa nedovolili. Keď sa však už dostali do šance, zlikvidoval ich výborne chytajúci Braňo Sabol. V tejto tretine sme si vypracovali pár sľubných šancí, ktoré sme žiaľ nedokázali využiť, a tak druhá tretina skončila rovnakým výsledkom ako ta prvá - 1:0.
V tretej tretine sme začali veľmi aktívne a cítili sme, že súper pomaly odpadá, nesnaží sa toľko, čo predchádzajúce tretiny. Po dlhšom pobyte v pásme zatiahol Majo Figel loptičku za bránku, naviazal si hráčov, nahral Dávidovi Sivákovi, ktorý poslal loptu na hokejku Maroša Fabuľu a ten sa zbízka nemýlil. Trojgólové vedenie nás povzbudilo a pokračovali sme v aktívnej hre, avšak bez gólového vyústenia. Po 7 a pol minútach hry sa strany vymenili a nás delilo od víťazstva už len 7 a pol minúty. To by sme však neboli my, keby sme si všetko neskomplikovali. Po čistom prehratom vhadzovaní v našom obrannom pásme vyslal obranca súpera tvrdú stelu k tyčke a Braňo Sabol lovil loptičku zo siete po prvýkrát. Súper chytil druhý dych, začal byť veľmi nepríjemný a oveľa dôraznejší, a tak o minútu a pol strelil ďalší gól po dorážke strely od modrej čiary a už nám nebolo všetko jedno. Naša najhoršia nočná mora sa stala skutočnosťou, keď o 2 minúty na to súper dokázal vyrovnať strelou z medzi kruhov. Súper bol v týchto fázach zápasu lepší, a tak sme sa obávali aj o tú remízu. 2 a pol minúty pred koncom sme hrali v oslabení po faule Zdenka Viazanka. Počas tlaku súpera v presilovke sa loptička odrazila spoza našej bránky rovno na hokejku Dávida Siváka, ktorý s ňou došiel až pred súperovho brankára a strelou medzi betóny získal vedenie späť na našu stranu. Poslednú minútu sme si už nepustili a po výbornej práci v defenzíve spečatil víťazstvo gólom do prázdnej bránky pri súperovom power play Marek Figel. Ťažký a napínavý zápas sme nakoniec aj so štastím doviedli do víťazného konca - 5-3.