Víťazná séria pokračuje !!!

02.03.2013 17:21

Zápas 14. kola 2. košickej hokejbalovej ligy:
Hbc Fany Sport Prešov - Hbc Košice Youth 5:3 (2:0, 1:2, 2:1)
góly: Sivák, Kočík, Hrušovský, J. Uličný 2

Očakávali sme vyrovnaný a behavý zápas so slovnými výmenami, ktoré sprevádzajú každú našu konfrontáciu s týmto súperom. Za posledný zápas proti Youth sme nazbierali 60 trestných minút a zbytočne sa nechali slovne vyprovokovať ich trénerom, a to sme chceli v tomto zápase zmeniť. Našťastie sme splnili to, čo sme si povedali a aj to je dôvod nášho úspechu, hoci to bol opäť raz poriadny thriller.
Prvá tretina začala veľmi rýchlym tempom, hralo sa zo strany na stranu. Zhruba v polke tretiny sa nám podarilo na dlhší časový úsek zatlačiť súpera a Dávid Sivák skóroval po prihrávke Maroša Fabuľu. O stieedanie na to to už bolo 2:0, keď Kubo Baláž svojou bojovnosťou pri mantineli vybojoval loptičku, poslal ju pred bránku, kde stál Kubo Kočík, ktorý pretlačil loptičku za súperovho brankára. Po týchto 2 góloch sme mali mierne viac z hry, no gól sa nám vsietiť už nepodarilo.
V druhej tretine sa spôsob hry nezmenil a obe mužstvá makali naplno, hra bola rýchla. Urobili sme však 2 chyby, za ktoré sme pykali. Njaprv útočník nechal zbehnúť obrancu, ktorý následne skóroval, potom došlo k chybe v rozohrávke, ktorú súper potrestal. Razom bolo vyrovnané a začinalo sa odznova. Podarilo sa nám využiť presilovku, keď Matej Hrušovský prekvapil brankára hostí nahodenou loptičkou spoza hráča a strelil tak svoj premiérový gól za Fany Sport.
Do tretej tretiny sme šli s úmyslom hlavne dobre brániť a skúsiť pridať nejaký ten gól z brejkov. Darilo sa nám to až po 11. minútu, keď sme inkasovali po dorazenej loptičke v skrumáži pred našou bránkou. O minútu na to vymyslel Kubo Baláž nádhernú krížnu prihrávku na Kuba Uličného, ktorý sa zoči voči brankárovi nemýlil. Od tejto chvíle sme veľmi zodpovedne bránili a až na 1 výnimku sme nepustili súpera do väčších šancí, naopak, sami sme si nejaké vypracovali. Výsledok poistil 40 sekúnd pred koncom Jakub Uličný, ktorý prekvapil brankára nečakanou strelou od mantinelu, a tak sme sa mohli radovať z vydretého víťazstva 5:3.