Mates na našu veľkú radosť poskytol ďalší komentár !!!

20.10.2012 09:30

Áno, áno po takmer dvojtýždňovej odmlke sa Vám opäť hlásim z reportérskej stoličky, aby som vám priniesol tie najväčšie novinky zo zápasu šiesteho kola, v ktorom sme sa stretli s tímom na siedmej priečke - Synergy. Keďže sme si nedoniesli pomôcky na piškvorky, tak nám neostávalo nič iné len nastúpiť na zápas.

V skorých sobotňajších hodinách niektorím hráčom až počas prvej tretiny krásne slnečné

počasie rozlepilo oči. Začali sme vo svižnom tempe a súpera sme miestami dostávali pod tlak, čo sme ale nevyužili na otvárací gól stretnutia a tak zákonite platilo staré, známe nedáš - dostaneš. Po úvodnom góle súpera sme ale neupustili od našej hry a tak prišlo vyrovnanie z hokejky novej tváre v našom tíme Kuba Kočíka po peknej prihrávke od ďalšej posily Mareka Figela. Znamenalo to, že tímy po prvej tretine mali na konte po jednom góle.

Zápas pokračoval 2. tretinou. Opäť sme sa snažili súperovi nenechávať veľa miesta na ihrisku. Paradoxne do vedenia išiel opäť súper, čo sa nám rozhodne nepáčilo. Kombinácia po osi Matúš Matia - Maroš Fabuľa priniesla vyrovnanie. Druhý menovaný len opečiatkoval konštrukciu brány ale prvému menovanému sa už loptičku podarilo upratať do brány - 2:2. V tejto tretine sme už viac gólov nevideli.

Tretina tretia začala vylúčením súpera. Samozrejme pre túto situáciu sme mali nacvičené nespočetné množstvo kombinácií. Ovocie z poctivého tréningu na seba nenechalo dlho čakať a tak po peknej prihrávke od Mira Hardoňa Dávid Sivák pohodlne zasunul loptičku do súperovej brány. Prvýkrát v zápase sme viedli, čo spôsobilo zopár zmätkov v našich radoch a tak ako rýchlo sme k vedeniu prišli, tak rýchlo sme o neho aj prišli - 3:3. Remízový stav sa nám zdal až príliš "skvelý " a tak sme v rýchlom slede inkasovali gól na 3:4. Burácajúci dav divákov si pýtal vyrovnávajúci gól. Čo by sme to boli za mužstvo, keby sme nehrali pre poctivo platiacich divákov a tak sme ich vyslyšali. Prihrávka od Matúša Matiu, strela Mikyho Hudáka a dorážka Maroša Fabuľu priviedla divákoch priviedli do eufórie - 4:4. Zápas už, už vyzeral na remízu ale pre nás typickým spôsobom sme bod nedokázali udržať. Za stavu 4:5 súdi odpískal koniec a my sme so sklopenými ušami podali ruky súperovi a stratili sa v útrobách majestátneho štadióna.

Dokázali sme eliminovať počet trestných minút, vypracovali sme si viac šancí ako súper ale dali menej gólov. Aj preto sme si pripísali tretiu prehru v sezóne i keď sme vo všetkých týchto prehratých stretnutiach viedli ešte v poslednej tretine.

Hbc Fany Sport Prešov – Hbc Synergy 4:5 (1:1, 1:1, 2:3)
góly: Kočík, Matia, Sivák, Fabuľa

Pikoška na záver: Čak prítomný bol ale miestami podriemkaval.